Yurtiçi Turlar

En İyi Mersin Adana Turu

6 gece 3-4* vb. otellerde yarım pansiyon konaklama

Araç içi ikramlar

Profesyonel kokartlı rehberlik hizmeti

En İyi Batı Karadeniz Turu

1 gece  otelde konaklama

Araç içi ikramlar

Profesyonel kokartlı rehberlik hizmeti

En İyi Pamukkale Efes Turu

1 gece 4* vb. otellerde yarım pansiyon konaklama

Araç içi ikramlar

Profesyonel kokartlı rehberlik hizmeti

En İyi Ege Akdeniz Turu

4 gece 3-4* vb. otellerde yarım pansiyon konaklama

Araç içi ikramlar

Profesyonel kokartlı rehberlik hizmeti

Anıtkabir, çok fazla şey söylemek geliyor insanın içinden.Şimdilik mimari özelliklerine değinelim; 1944’te yapımına başlanıp 1953’te son buldu. Halikarnas Mozalesi’nden esinlenerek yapılan Anıtkabir’De Anadolu’daki pek çok uygarlıktan izler vardır. Bununla birlikte yapımında kullanılan traverten ve mermerler yurdun farklı noktalarından getirilmiştir. 12 adet aslan heykelinin yer aldığı Aslanlı yol, mabede giderken insanı arındırmak için tasarlanmıştır. 104 farklı bitki türünün olduğu Barış Parkı ise yapıyı çevreler. Mustafa Kemal Atatürk’ün kabri Anıtkabir; yapımı 9 yıl süren mimari yapı çok uzun bir proje aşamasına ve inşaası sürerken dahi yapılan değişikliklere sahiptir. Aslanlı Yol’un Hititlerden, Anıt Mezar kısmının ise Helenler’den esinlenildiği düşünülür.

Tokat’ın 26 km güneyinde Pazar ilçesinde yer alan Ballıca Mağarası yaklaşık 3 4 milyon yıllık bir geçmişe sahip. 95 metre yüksekliğe ve 680 metre uzunluğa sahip mağarada daha keşfedilmeyi bekleyen onlarca oda var. Günümüzde ziyarete açık 8 odası bulunmaktadır. İçinde daha önce yaşam olduğuna dair pek çok iz bulunmaktadır. Anadolu’nun El Hamrası olarak anılan Sivas Divrği Ulu Camii, gerçekten taş ustalığıyla yapılan inanılmaz bir yapı. Anadolu Selçuklu Mengücek Beyliği tarafından yaptırılan Cami ve Darüşşifa, 10 binin üzerinde taşın birbirinden farklı şekilde oyularak inşa edilmiştir. Muğis oğlu Ahlatlı Hürrem Şah’ın tasarladığı yapıda Ahlatlı taş ustalarının yanı sıra Tiflisli ustalar da çalışmıştır. UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alması sevindirici. Belki de günümüzde var olan en iyi taş ustalığı eseridir.

Gürlevik Şelalesi, bazı yerlerde Girlevik olarak geçmektedir. Yöre halkının sıkça ziyaret ettiği 30 metre yüksekten akan dağların eteğinde muhteşem bir doğa harikası. Doğal sit alanı olan bölge şehre 30 km uzaklıktadır. Erzincan, Kemaliye Karanlık ( Eğin ) Kanyon, yer yer 500 600 metre yüksekliğe ulaşan kapalı bir ekosistem ile masalsı bir doğa harikası. En İyi İç Anadolu ve Doğu Turumuzda favori noktalarımızdan biri. Dünya’nın en iyi 10 kano rotasından biri seçilmiş. Gerekli seviye sağlandığında tekne turları yapılıyor. Mutlaka birlikte gidelim, birlikte görelim. Benzerleri gerçekten Alpler’de veya Kanada, Amerika’da.

Uşak Ulubey Kanyonu, son yıllarda bilinirliği artsa da hak ettiği değeri henüz bulmuş değil. Dünya’daki en büyük 2 . kanyon ünvanı taşıyan Ulubey Kanyonu Amerika’daki Great Canyon’dan sonra geliyor. Ulubey ve Banaz Çayları boyunca 1 büyük ve onlarca küçük kanyonun bir araya gelmesiyle oluşmuş. Dokuzsele deresi bölgenin kanayan yarası, çevre kirliliği ve özellikle kötü koku nedeniyle bu bölgenin geri kazanımı Ulubey Kanyonu’nda paraşüt ve doğa sporları imkanı tanıyacak. 2013 yılında tabiat parkı ilan edilmesi sevindirici olsa da bu kadar geç kalınması utanç verici.

Eskişehir’de parlayan bir yıldız olan Odunpazarı Modern Müze, Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykelleri Müzesi ile komşu hemen Odunpazarı’nın merkezinde yer alıyor. Dünyaca ünlü Japon Mimarlık ofisi Kengo Kuma and Associates tarafından tasarlanan, Eskişehirli koleksiyoner ve mimar Erol Tabanca tarafından hayata geçirilen Odunpazarı Modern Müze, mutlaka tavsiye ederiz. Türkiye’den ve Dünya’dan çağdaş ve modern sanat eserleri sergilenmekte olup sürekli olarak yeni sergiler ve konuklar ağırlamaktadır.

Karadeniz’in bana göre en güzel şehirlerinden Sinop; Türkiye’nin en kuzey burnu da burada yer alıyor. Hamsilos Koyu ise İnce Burun’da yer alan doğa harikası. Çoğu insan tarafından fiyort olarak anılsa da fiyort değildir. Günümüzde nükleer santral tehdidi ile karşılaşsa da tabiat parkı olması ile doğal güzelliğini korumaktadır. Sinop’a 20 dakikalık mesafededir. Mutlaka görülmesi gereken doğal bir bölge.

Nemrut Krater Gölü, Bitlis’in Ahlat, Güroymak ve Tatvan ilçeleri arasında yer almaktadır. Dünya’nın en büyük 2. Krater gölü ünvanına sahiptir. Ayrıca 2200 metre yükseklikte bulunmaktadır. Yazın yapılan gezilerde dahi kalın giyinmekte fayda var. Adını Babil Hükümdarı Nemrut’tan alır. Aynı zamanda hemen yakında Ahlat Selçuklu Mezarlığı bulunmaktadır. Anadolu’da hükmetmiş bir diğer Türk Devleti Selçuklu tarafından yapılan Mezarlık Dünya’nın en büyük 3. Türk-İslam Mezarlığıdır. 3,5 metre yükseklikte mezar taşları olan ve mezar taşlarının alışılagelmişin dışında her yönünde bulunan şahide ya da süslemeleriyle büyüleyici bir yer. Günümüzde toplam 118 adet abide bulunmaktadır

Kapadokya ülkemizin ve Dünya’nın hiç şüphesiz en popüler turizm destinasyonlarından doğal bir alan. Güzel Atlar Diyarı Kapadokya yaklaşık 60 milyon yılda lavlardan oluşan kayaların zamanla aşınarak şekil alması ile oluşmuştur. Genel olarak Ürgüp, Göreme ve Avanos bölgeleri gezilse de Kapadokya adını alan bölge çok daha geniştir. Her mevsim bir başka güzel olan Kapadokya asıl olarak Erciyes Dağı’ndan püskürtülen lavlardan oluşmuş olup bölgede yer alan yüzlerce, hatta daha keşfedilmeyi bekleyen baya var, yer altı şehirleri ile de büyüleyicidir. Sarıkamış, Dünya’da çok ender görülen kristal kar özelliği ile muhteşem bir kayak merkezi. Kayakseverlerin arayıp da bulamadığı özellikte pistlere ve kara sahiptir. Ancak Sarıkamış’ı ülkemizde daha önemli hale getiren maalesef 1. Dünya Savaşı sırasında yaklaşık 60 bin şehit vermemizdir. Sarıkamış şehitliğinde yeni yapımına başlanan 99 metre yükseklikte bir anıt daha yapılmaktadır.

Antakya nerede? Antakya Akdeniz Bölgesinde, Hatay ili sınırları içindedir. Günümüzde Alevi, Arap, Ermeni ve Türk etnik kökenli nüfusun bir arada yaşadığı ender yerlerimizden biridir. Ayrıca pek çok dizi ile meşhur olmuştur; Asi, Hanımın Çiftliği, Kibar Feyzo, Yasak Elma ve daha pek çok film ve dizi yöre de çekilmiştir. Hatay ilinin Antakya, İskenderun, Dörtyol, Defne, Samandağ, Kırkhan, Reyhanlı, Arsuz, Altınözü, Hassa, Payas, Erzin, Yayladağı, Belen ve Kumlu olmak üzere 15 ilçeden oluşmaktadır. Hatay’ın nesi meşhur? Tepsi Kebabı ile meşhur olsa da yöre de Oruk, İskenderun Döneri, Humus, Künefe, Fellah Köftesi, Muhammara, Mütebbel, Şişperek Çorbası ve Sürk meşhurdur. Mutlaka deneyin. Hatay Türkiye Cumhuriyeti topraklarına 23 Haziran 1939 tarihinde Fransa ile Türkiye ile Suriye Arasında Toprak Sorunlarının Kesinlikle Çözümüne İlişkin Antlaşma çerçevesinde anavatana katılmıştır. Hatay Devlet Meclisi 29 Haziran 1939’Da Türkiye Cumhuriyeti’ne geçmiştir. Titus Tüneli Dünya’da insan eliyle yapılmış en büyük tüneldir. Yaklaşık 1000 kadar esir 1900 yıl önce inşa etmiştir. Çok enteresan olan diğer bilgi de Titus Tüneli ile Roma Kolezyum’unu aynı hükümdarlar yapmıştır. İçerisinde yer alan beşikli Mağarası’da mutlaka ziyaret edilmeli.

Adana, Adana Kebabı ile ünlüdür. Yöreye özgü zırh adı verilen bir bıçak ile parça etin çekilmesi sonrası kuyruk yağı ve pul biber ana maddeler olmak üzere diğer bileşenlerin eklenmesiyle ortaya çıkar. Zırh ile çekilen etin lezzeti başka olur, suyu içinde kalır. Adana ayrıca Köprü ile aklımıza geliyor; bunların en başında Taşköprü gelir, ancak Varda Köprüsü, Misis Köprüsü, Çatalan ve Demirköprü de görülmeye değerdir. Ayrıca James Bond Skyfall filminin bazı sahneleri Varda Köprüsü’nde çekilmiştir. Adana’da gezilecek yerler; Taşköprü, Ulu Camii, Kapıkaya Kanyonu, Varda Köprüsü, Seyhan Barajı, Sabancı Merkez Camii ve Yumurtalık Sahili görmeye değerdir. Varda Köprüsü,biz onu maalesef James Bond Skyfall filminden tanısak da ülkemizin en önemli değerlerinden. Özellikle virajlı olarak imal edilmesi ile benzerlerinden ayrılır. Tripadvisor’Da Adana da yapılacak listesinde 1 numara da yer alıyor. Bağdat-Hicaz Demiryolu’nun tamamlanması için Osmanlı-Alman İmparatorluğu ortaklığı ile yapılmıştır.

Mersin İlçeleri ; Akdeniz, Anamur, Aydıncık, Bozyazı, Çamlıyayla, Erdemli, Gülnar, Mezitli, Mut, Silifke, Tarsus, Toroslar ve Yenişehir olmak üzere toplam 13 ilçesi bulunmaktadır. Kız Kalesi ile tanınan şehirde gezilecek çok fazla yer vardır. Mersin’de gezilecek yerler; Kız Kalesi, Alahan Manastırı, Uzuncaburç Olba Antik Kenti, Yedi Uyurlar Manastırı, Aynalıgöl Mağarası bunlardan bir kaçıdır. Mersin Hava durumu Akdeniz iklimi etkisinde olduğundan yazları sıcak kışları ise ılık ve çoğunlukla nemlidir. Kapadokya bölgesi içinde yer alan Niğde Gümüşler Manastırı, Niğde merkez ilçelerinden Gümüşler’de yer alıyor. Bölgedeki pek çok yer altı şehri gibi kayaların içine oyulmuş ve ciddi bir yaşam sirkülasyonu olduğunu gösteriyor. Dış görünüşü büyüleyici olduğu kadar içerdeki freskler de ayrıca inanılmaz. M.S. 8 yy da kaya kütlesinin içine oyularak yapılmıştır. Ancak devam eden yıllarda da genişletilmeye devam etmiştir.